ΡΟΗ 24/7:

Αποστόλου: Η ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης

apostolou vaggelis

Στα πλαίσια του «Imathia Quality: Τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας»

Τη σημασία της ανάδειξης της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και την αναγκαιότητα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη γαστρονομία επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ομιλία του χθες, κατά την τελετή εγκαινίων της διοργάνωσης «Imathia Quality: Τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας», που πραγματοποιείται στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο 13-15 Οκτωβρίου).
Ο Υπουργός τόνισε ότι τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της Ημαθίας μπορούν να γίνουν εφαλτήριο για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΥΠΑΑΤ επικεντρώνεται στη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας με όλα τα απαραίτητα υποστηρικτικά μέτρα και «εργαλεία».
Ο κ. Αποστόλου συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Ν. Αντώνογλου και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου, ξεναγήθηκε στην έκθεση όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, παραγωγούς και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, οι οποίοι κατά την τριήμερη διοργάνωση θα παρουσιάσουν στο κοινό της Αθήνας, μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως κρασιά, μαρμελάδες, κομπόστες, χυμούς φρούτων, ποιοτικά τυριά, κρεατοσκευάσματα, παραδοσιακά γλυκά, εδέσματα που παράγονται από γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα του νομού κ.ά.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Π.Ε. Ημαθίας, του Επιμελητηρίου Ημαθίας, των δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, της Αναπτυξιακής Ημαθίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή