ΡΟΗ 24/7:

Πληρωμή των φόρων με πλαστικό χρήμα μέσω Taxisnet

pistwtikes kartes1240

Οι τράπεζες χρεώνουν προμήθεια για τις συναλλαγές στο γκισέ

Την ενεργοποίηση εφαρμογής στο TAXISNET, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους τους χρησιμοποιώντας πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή, μετά από ερώτηση 2 Βουλευτών σχετικά με τις υπέρογκες προμήθειες των τραπεζών.
Να σημειώσουμε ότι οι τράπεζες χρεώνουν προμήθεια που φθάνει έως και τα 2 ευρώ τους φορολογούμενους που πληρώνουν τους φόρους τους στα γκισέ.

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΑΔΕ από τις εκάστοτε τραπεζικές επιβαρύνσεις εξαιρούνται:

- Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ.).
- Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).
- Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ σημειώνει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους, τονίζοντας ότι καθίσταται σαφής η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα και με δεδομένο το γεγονός ότι πλέον δεν θα καταβάλλεται προμήθεια για πληρωμή φόρων με μετρητά στα ταμεία των Τραπεζών, η ΑΑΔΕ παρεμβαίνει δραστικά προς τη καταπολέμηση του αδήλωτου χρήματος και προστατεύει κατ' αυτόν το τρόπο τον φορολογούμενο, καθώς το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται πλέον με προμήθεια για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή φόρων με αδήλωτα κεφάλαια.

επιστροφή στην κορυφή