Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

6 αιτήματα των αγελαδοτρόφων της Φυλής Χολστάιν

EFXE MON

Συνάντηση της Ένωσης με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου είχαν αγελαδοτρόφοι της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας. Η τριμελής αντιπροσωπεία παραγωγών της Ε.Φ.Χ.Ε. αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ηλία Κοτόπουλο, τον επίτιμο πρόεδρο Θανάση Βασιλέκα και τον Κώστα Κεφαλά ζήτησε μεταξύ άλλων τα εξής:

-Άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντα νόμου για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα (απόφαση υπ΄ αριθμ. 1710/51865, Αρ. Φύλλου 1295, τ.Β, 12-4-2018).

-Αλλαγή του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, όπως ισχύει σήμερα, σε ό, τι αφορά στις διατάξεις για το γιαούρτι και συμμετοχή αγελαδοτρόφων στην επιτροπή, που έχει δημιουργηθεί, καθώς το αγελαδινό γάλα κατεξοχήν χρησιμοποιείται για την παρασκευή του.

-Συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να πληρώνουν οι αγελαδοτρόφοι τη μερίδα του λέοντος στις εισφορές αλλά να μην έχουν την παραμικρή εκπροσώπηση.

-Ενεργοποίηση του Ε.Φ.Ε.Τ για την πραγματοποίηση των ελέγχων και στις αλυσίδες τροφίμων, καθώς, όπως εξήγησαν ροφήματα, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με γάλα, είναι στα ράφια παραπλανώντας τον καταναλωτή, διότι δεν χρειάζονται καν ψυγείο.

-Ενημέρωση και για το νόμο για τις ενεργειακές κοινότητες και τη μείωση των υπολειμμάτων και

-Σχεδιασμό και ενημερωτική ημερίδα για την Ψηφιακή Κτηνοτροφία, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αύξηση των κονδυλίων για την ένταξη σε προγράμματα.

"Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν οι καθυστερήσεις, που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα θολά σημεία στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και ζητήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Υπήρξαν σημεία σύγκλισης κυρίως ως προς το θέμα των ελέγχων και της βελτίωσης των διατάξεων για την παραπλάνηση του καταναλωτή, συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα ενώ η κ. υφυπουργός επιφυλάχθηκε για θέματα, που υπάρχουν συναρμοδιότητες", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

επιστροφή στην κορυφή