Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Περισσότεροι δικαιούχοι στα αγροτικά προγράμματα

IMG 20190228 195230

Δεσμεύσεις Β. Κόκκαλη από το βήμα των εγκαινίων της "12ης Agrothessaly"

Τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων αγροτών από τα προγράμματα των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης «Agrothessaly 2019» στη Λάρισα.

Επιπρόσθετα, το κυβερνητικό στέλεχος στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, εξηγώντας πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τη Σχολή και το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, «δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης για το Θεσσαλό νέο, το φιλότιμο παραγωγό που ζητά να βελτιώνεται και να μετέχει των εξελίξεων».

Ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Πρόσφατα ψηφίσαμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της χώρας μετά από οκτώ χρόνια θυσιών. Παραλάβαμε τη χώρα αμέσως μετά από μια πενταετία καταστροφής, μετά από έναν οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, και την οδηγήσαμε με σταθερά βήματα στην ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση.

Η χώρα στο τέλος του 2018, συμπλήρωσε δύο χρόνια θετικού ρυθμού μεγέθυνσης με την ανάπτυξη που έφτασε το 2017 στο 1,5%, το 2018 πάνω από 2% και αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη το 2019. Έχουμε καταφέρει να αποκλιμακώσουμε σήμερα την ανεργία στο 18,3% (από το 28%), έχοντας δημιουργήσει στον τόπο 350.000 θέσεις εργασίας.

Το σχέδιό μας είναι σταδιακά τα επόμενα χρόνια, μέσα στην επόμενη διετία, να φτάσουμε στο 15% με τη σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας και όταν με το καλό θα ολοκληρώνουμε και την επόμενη τετραετία, θα φτάσουμε επιτέλους στον ευρωπαϊκό μέσο. Επίσης, το 2018 ήταν η χρονιά που η χώρα κατέγραψε ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος».

επιστροφή στην κορυφή