ΡΟΗ 24/7:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

karta ergasias19

Νέα στρατηγική από το αρμόδιο υπουργείο

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εντάσσεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, όπως επεσήμανε η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής».

«Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πλέον, αντί να βασιζόμαστε μόνο στις κλασικές μεθόδους επιτήρησης, θα υπάρχει μια ψηφιακή κάρτα, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να αποζημιώνεται για τις ώρες και, πολύ περισσότερο, τις υπερωρίες που έχει κάνει στον τόπο εργασίας του» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, «είναι μια κάρτα για να μην κρατούν αιχμάλωτους οι εργοδότες τους εργαζομένους τους».

Διαβεβαίωσε δε, ότι «κανένα επίδομα δεν κόβεται», ενώ τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι «τα επιδόματα που ήδη παρέχονται, λαμβάνονται απ’ όσους τα έχουν ανάγκη».

«Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε και το ενιαίο μητρώο δικαιούχων, για να είναι σαφές πόσα και ποια επιδόματα εισπράττει κάποιος» επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

Όσον αφορά, τέλος, το επίδομα των 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, ξεκαθάρισε ότι από την παροχή θα εξαιρεθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

επιστροφή στην κορυφή