ΡΟΗ 24/7:

Στο σύστημα "Εργάνη" οι απασχολούμενοι σε οικοδομικά και τεχνικά έργα

ergani04

Υπεγράφη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση

«Τάξη» στα οικοδομικά και τεχνικά έργα, ιδιωτικά και δημόσια, μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής στην "Εργάνη" των απασχολούμενων σε αυτά επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, με την υπουργική απόφαση ορίζονται οι σαφείς υποχρεώσεις του εργοδότη οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου σχετικά με την αναγγελία του απασχολούμενου προσωπικού στο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου, την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) καθώς και την καταβολή των εισφορών.

«Ήταν μία πολύμηνη προσπάθεια στην οποία συνέβαλαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ. Εργασίας μέσα από την οποία καταφέραμε να εντάξουμε στο ηλεκτρονικό περιβάλλον καταγραφής και ενημέρωσης του συστήματος Εργάνη, όλα τα οικοδομικά και τεχνικά έργα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Όπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν «μία γκρίζα περιοχή της αγοράς εργασίας στην οποία υπήρχε έντονη αδιαφάνεια καθώς ήταν πολύ δύσκολη η παρακολούθηση και η καταγραφή της».

Με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε όλοι οι εργαζόμενοι των δημοσίων έργων θα αναγγέλλονται ηλεκτρονικά ενώ οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά έργα θα απογράφονται στο σύστημα Εργάνη, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο, «διαφυλάσσεται η νομιμότητα και η διαφάνεια και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς εργασίας».

επιστροφή στην κορυφή