ΡΟΗ 24/7:

Μέτρα για τους επαγγελματίες ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

720 8d1913721761960ca78497af9fd02384

Μηδενική αγοραστική κίνηση

Τη λήψη δραστικών μέτρων που θα δώσουν "ανάσα" στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, αλλά και τα γεγονότα που σημειώνονται στον Έβρο, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η αγοραστική κίνηση είναι μηδενική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΘ:

«Να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα που να δίνουν ανάσα στις εμπορικές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος τη δοκιμασία στην οποία υπόκεινται αυτές τις μέρες, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έμποροι και επαγγελματίες της χώρας μας πλήττονται βάναυσα από το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με τον κορωνοϊο αλλά και από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο.
Οι επιχειρηματίες μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης βιώνουν μια δραματική κατάσταση και δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, καθώς η κίνηση στα καταστήματα είναι μηδενική και οι προοπτικές δυσοίωνες.
Οι πολίτες παρακολουθούν τρομοκρατημένοι τις εξελίξεις και θέτουν σε τελευταία προτεραιότητά τους την καταναλωτική κίνηση σε αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης με βάση τα δεδομένα της χρονικής περιόδου που διανύουμε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών για να προλάβουμε τα λουκέτα στην αγορά και την ανεργία που συνεπάγεται από αυτό το γεγονός αυτό και δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να γίνει με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της αγοράς».

επιστροφή στην κορυφή