ΡΟΗ 24/7:

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

foros upologismos4

Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 άτομα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις

Από σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου έως τις 10 του μηνός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «MyBusinessSupport», για να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ.
Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζομένους, με τον όρο να μην κάνουν απολύσεις και θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων μέσω του Taxis.
Η επιστρεπτέα προκαταβολή έχει πενταετή διάρκεια, με το πρώτο έτος να αποτελεί περίοδο χάριτος χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής δόσης ενίσχυσης, ενώ τα υπόλοιπα 4 έτη είναι η περίοδος αποπληρωμής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί το πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από το τέλος Απριλίου. Η ρύθμιση θα προβλέπει ανώτατο ποσό ανά επιχείρηση.
Για την καταβολή του κρατικού δανείου όσες επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει επαγγελματικό λογαριασμό θα πρέπει να συμπληρώσουν το IBAN και αμέσως μετά, οι ενισχύσεις θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό των ωφελουμένων, μέσω του πληροφορικού συστήματος Taxis.
Ταυτόχρονα με την πίστωση του λογαριασμού θα φανεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, και συγκεκριμένα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, το ποσό που θα οφείλεται στο Δημόσιο για το οποίο θα ισχύουν οι διατάξεις του ΚΕΔΕ (πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις μετά την πενταετία κλπ.).

επιστροφή στην κορυφή