ΡΟΗ 24/7:

Θεοδωρικάκος: Τον Μάιο το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

koinwfelis erg

Για ανέργους και όσους έχουν μονογονεϊκές οικογένειες

Την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες, τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Όσοι επιλεγούν θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσεις και θα απασχοληθούν για 8 μήνες σε Δήμους και Περιφέρειες. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να μη παρασυρθούν από τον καλό καιρό και να μείνουν σπίτι «για να μη χάσουμε όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα», όπως είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ να εντείνουν οι Δήμοι, μέσω της δημοτικής αστυνομίας, τους ελέγχους και την επιτήρηση, επισημαίνοντας ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και οι αναστάσιμες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουμε ενάντια στον κορωνοϊό. «Δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο. Να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα. Ξέρω ότι υπάρχει κόπωση. Συνιστώ υπομονή. Μη χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα», είπε ο Υπουργός, θυμίζοντας ότι μέσα σε αυτή τη λαίλαπα η Ελλάδα έχει καταφέρει να σταθεί όρθια.

επιστροφή στην κορυφή