Μέτρα στήριξης για δασεργάτες-υλοτόμους ζητά η ΓΣΕΕ
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Εκτύπωση
Αίτημα για τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ
Την ένταξη και των δασεργατών και υλοτόμων στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ζητεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.
"Δυστυχώς, στη νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε και συμπεριλαμβάνει τους δασεργάτες ώστε να μπορέσουν να λάβουν κι αυτοί το ποσό των 800 ευρώ, αναφέρονται μόνο ως δικαιούχοι αυτοί που πήραν το εποχικό επίδομα. Όμως, όσοι απασχολούνται με την υλοτομία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάθε χρόνο είτε το εποχικό επίδομα είτε δίμηνη επιδότηση ανεργίας. Έτσι, σήμερα όσοι συνάδελφοι -και δεν είναι λίγοι αυτοί- επέλεξαν τη δίμηνη επιδότηση ανεργίας δε δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ", διευκρινίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.
Η ΓΣΕΕ ζητά την επανεξέταση και την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε να συμπεριληφθούν και οι υλοτόμοι που επέλεξαν τη δίμηνη επιδότηση ανεργίας και με την υφιστάμενη απόφαση βρέθηκαν αδικημένοι, όπως προβλέφθηκε για τους εργαζομένους του τουριστικού κλάδου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Online σεμινάριο διαχείρισης άγχους πριν από κάθε παράσταση
- Πληρώνονται από αύριο Δευτέρα οι συνταξιούχοι
- Κορωνοϊός: 162 κρούσματα στην Αττική, 26 στη Θεσσαλονίκη, 8 στη Χαλκιδική
- Κορωνοϊός: 334 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι, 288 διασωληνωμένοι
- Δημοπρατήθηκε το έργο της αποκατάστασης ζημιών στο Δήμο Κασσάνδρας