ΡΟΗ 24/7:

Λύση για τους εργάτες γης από το ΥΠΑΑΤ

70003246 2959588114067554 6821876386517483520 o

Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών

Διευθετήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το θέμα των μετακλητών εργατών γης, ενώ παράλληλα πάρθηκαν αποφάσεις με τις οποίες ενθαρρύνεται η απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, κατόπιν συννεννόησης με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έδωσαν λύση στο ζήτημα της ασφάλισης των μετακλητών εργατών γης, καθώς, σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο. Αυτό το στοιχείο συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Επίσης, εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%.

Με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα και στους συνταξιούχους άλλων φορέων, καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους, εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή