ΡΟΗ 24/7:

Δε θα πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρηματίες κάτω των 35 ετών

teli

Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Θεσσαλονίκης


Δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη, για τρία χρόνια, όλοι οι επιχειρηματίες, κάτω των 35 ετών, που δραστηριοποιούνται στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού-Θεσσαλονίκης, ενώ μειώσεις 6,5% στις κατοικίες και 21% στα καταστήματα, καθώς επίσης πλήρη εξορθολογισμό των δημοτικών τελών για το 2015, ψήφισε η νέα δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, η ρύθμιση έπρεπε να γίνει «απ’ όταν δημιουργήθηκε ο νέος δήμος, με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ώστε να εναρμονιστούν τα δημοτικά τέλη ως ενιαία και όχι να υπάρχουν άλλα στα σπίτια και τα καταστήματα στο Ελευθέριο Κορδελιό και άλλα δημοτικά τέλη στα σπίτια και τα καταστήματα του Ευόσμου».

Ειδικότερα, οι νέοι επιχειρηματίες απαλλάσσονται των δημοτικών ανταποδοτικών τελών για τρία χρόνια από την έναρξη της επιχείρησης τους, ενώ οι οι νέες επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως ηλικίας) φυσικών ή νομικών προσώπων απαλλάσσονται των δημοτικών τελών για 12 μήνες από την έναρξη της επιχείρησης. Αντίθετα, αυξάνονται κατά ποσοστό 50% περίπου τα δημοτικά τέλη σε τράπεζες, επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας, αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή