ΡΟΗ 24/7:

Παρατείνεται η άδεια παραμονής μετακλητών εργατών γης

21930873 1888237847869258 282300460 o

Για 90 ημέρες

Ανανεώνεται έως 90 ημέρες το δικαίωμα παραμονής στη χώρα των μετακλητών εργατών γης που εισήλθαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) "Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα" (ΦΕΚ Α' 90/01-05-2020)".

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των εργατών γης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, παρατείνει την ισχύ της συγκεκριμένης ΠΝΠ.

Προκειμένου να επωφεληθούν της παράτασης, οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να υποβάλουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες αρχές προσκομίζοντας παράλληλα υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη που θα τους απασχολήσει.

"Η παρέμβαση αυτή των κ. Χρυσοχοΐδη και Βορίδη έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών σε εργατικό δυναμικό και διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλανίζει ιδιαίτερα τη Χαλκιδική ενόψει της συγκομιδής της επιτραπέζιας ελιάς. Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ σχετικές επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία απέστειλε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Την ίδια ώρα πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που ενδιαφέρεται να εργαστεί στη συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο 2020, απευθύνουν το Επιμελητήριο και η Περιφερειακή Ενότητα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

επιστροφή στην κορυφή