ΡΟΗ 24/7:

Πληρώνεται αύριο Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ το 35% των αποζημιώσεων του 2019

agroths xrhmata800

Περίπου 67 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους

Πιστώνεται αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εξόφληση του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους παραγωγούς. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται περίπου στα 67 εκατ. ευρώ.
"Με τη συγκεκριμένη απόφαση επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το, πολύτιμο για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο", επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
"Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του Οργανισμού που επιδιώκει ο κ. Βορίδης και το οποίο προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημιάς η οποία θα οδηγήσει στην εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων καθώς και τη θέσπιση ενός αντικειμενικού, ορθολογικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος εκτίμησης των ζημιών", προσθέτει.

επιστροφή στην κορυφή