ΡΟΗ 24/7:

Ικανοποίηση ΕΒΕΘ για τα 150 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

eveth

Αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την ΠΚΜ

Η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, να προχωρήσει στη διάθεση, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, μέσω της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Κεντρική Μακεδονία», 150 εκατομμυρίων ευρώ, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, καταφέρνοντας να υπερκεράσει κάποιες αδικαιολόγητες εκ των πραγμάτων αντιρρήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή των επιχειρήσεων προς χρηματοδότηση και η κατανομή των κονδυλίων σε αυτές γίνεται μέσω μια αδιάβλητης διαδικασίας, με καθαρά αντικειμενικά και σαφώς προσδιορισμένα κριτήρια, που προκύπτουν από τις δηλώσεις τους προς τις φορολογικές αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας. Ως εκ τούτου, οι αιτήσεις αξιολογούνται τάχιστα, βάσει της βαθμολογίας που αυτόματα υπολογίζεται.

Η Πρόσκληση της Δράσης είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες www.pepkm.gr και www.kepa-anem.gr . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρηματικού Προγράμματος ‘’Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα’’ ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ, τηλ.: 2310 480000.

Το ΕΒΕΘ με ανακοίνωσή του, συγχαίρει και ενθαρρύνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διευρύνει τη δράση αυτή και θα τη στηρίξει σε κάθε νέα προσπάθεια που θα καταβάλει, προς έγκρισή της από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

επιστροφή στην κορυφή