ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας Αστέγων

aporos faghto

Υπογράφηκαν συμβάσεις με Δήμους και δόθηκαν προκαταβολές

 

Ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, το ΕΙΕΑΔ και άλλους φορείς της Κοινωνίας των πολιτών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την υλοποίηση του Προγράμματος στήριξης των αστέγων και όλων των συμπολιτών μας, που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως προβλέφθηκε με τον νόμο 4254/14 και χρηματοδοτήθηκε από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Συγκεκριμένα:

1. Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις με 60 Δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που αφορούν στην Στέγαση, από τον Ιανουάριο αλλά και την εργασιακή επανένταξη 1.200 συμπολιτών μας, με συνολικό προϋπολογισμό 9,4 εκατ. ευρώ.

2. Καταβλήθηκαν οι προκαταβολές, στη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης για παροχή τροφίμων και γευμάτων, με προϋπολογισμό πάνω από 8 εκατ. ευρώ και έτσι άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος μέσα στις γιορτές.

3. Προωθήθηκαν όλες οι συμβάσεις για την στήριξη των δομών Αστέγων, Κοινωνικών Ξενώνων, Μονάδα Αστέγων Αθηνών κλπ., προϋπολογισμού 1,8 εκατομ. ευρώ.

Με αφορμή την δρομολόγηση ολόκληρου του προγράμματος (2014-2015) για τους Αστέγους, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε:

«Η στήριξη στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας, που δεν διαθέτουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που διατίθενται, χάρη στη συνεργασία με την Εκκλησία, την Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους αλλά και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικής προστασίας που εκπονήσαμε και ήδη υλοποιούμε με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων, είναι εντελώς απαραίτητο για την αντιμετώπιση των οξυμένων, λόγω της κρίσης, προβλημάτων. Γι’ αυτό, η εξασφάλιση επιπλέον 330 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους οικονομικά αδυνάμους σε συνδυασμό με την εφαρμογή, σε Εθνικό επίπεδο του προγράμματος: «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα», μέσα στο 2015, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας που βιώνει σημαντικό τμήμα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα Κέντρα διημέρευσης ΑμΕΑ και όλες τις κοινωνικές δομές και να ευχηθώ καλή συνέχεια στη δράση τους μετά την εξασφάλιση ένταξης τους στη νέα προγραμματική περίοδο».

επιστροφή στην κορυφή