ΡΟΗ 24/7:

Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ για όσους πλήττονται από το lockdown

staik2

Τι δικαιούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Ένα συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης 3,3 δις ευρώ προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για lockdown (δείτε περισσότερα εδώ).

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών:

- Αναστέλλεται προσωρινά οι συμβάσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που πλήττονται για όσο διάστημα χρειαστεί
- Καλύπτονται όλες οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού
- Όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε προσωρινή αναστολή ειδικά για τον Νοέμβριο, η αποζημίωση ορίζεται στα 800 ευρώ και θα δοθεί στους δικαιούχους στις αρχές Δεκεμβρίου και θα είναι ανάλογα με τις ημέρες που θα τεθούν σε αναστολή.
- Αναστολή πληρωμής των δόσεων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών επιχειρήσεων που πλήττονται, για τον Νοέμβριο.
- Για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή θα αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων στην εφορία το Νοέμβριο και μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
- Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δανείων έως το τέλος του έτους.
- Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν.
- Χορηγείται νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από τον Μάρτιο του 2020
- Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% και το ίδιο ισχύει για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας, καθώς και για τις φοιτητικές κατοικίες των παιδιών τους.
- Για τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα τα οποία δικαιούνται μείωση ενοικίου, θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους το 1/2 της απώλειας.
- Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που εντάσσονται στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 20:44
επιστροφή στην κορυφή