ΡΟΗ 24/7:

100 δόσεις: Ξεκινούν αύριο οι δύο νέοι τύποι ρύθμισης των χρεών στο Δημόσιο

xrhmata tameio

- Ανοίγει αύριο Παρασκευή η πύλη του Taxis για να μπορέσουν οι οφειλέτες να κάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων
- Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση - Οι δυο κρίσιμες ημερομηνίες
- Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις
- Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

 

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση που προβλέπει δύο κατηγορίες ρυθμίσεων. Η μία που λήγει στις 27 Απριλίου δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να πληρώσουν όποιο ποσό θέλουν πάνω από 200 ευρώ και να διαγραφεί ισόποσο χρέος από το κεφάλαιο και ισόποσα πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ο αριθμός των δόσεων φτάνει τις 100 και η μικρότερη δόση είναι 20 ευρώ.

Γενικά οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις. Οι οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης έχουν απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή, καθώς και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που τις επιβαρύνουν.

Οι οφειλέτες, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να καταβάλουν ως προκαταβολή ποσό της επιλογής τους, μεγαλύτερο των 200 ευρώ, προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από το κεφάλαιο, τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Προκειμένου να ισχύσει αυτή η μερική διαγραφή, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται:

- H 27η Απριλίου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης με ποσό προκαταβολής.
- Η 26η Μαϊου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης μόνο με δόσεις.

Ρυθμιζόμενες οφειλές:

- Έως 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

- Άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με τόκο 3% ετησίως.

- Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή (μερική εξόφληση) η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

- Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

επιστροφή στην κορυφή