ΡΟΗ 24/7:

Αιχμές Τζιτζικώστα για Ιωαννίδη στην παρουσίαση του εκλογικού του κέντρου

tzitzikostas

- Άμεση απάντηση του Γ. Ιωαννίδη

Με αιχμές κατά του αντιπάλου του υποψήφιου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη, έκανε την παρουσίαση του εκλογικού του κέντρου στη Θεσσαλονίκη ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η παράταξή του αποφάσισε να μην κάνει εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου «θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει συμβολικά το σεβασμό της στους πολίτες, την πόλη, τους καταστηματάρχες, αποφεύγοντας την όχληση και ταλαιπωρία που θα επέφερε κάτι τέτοιο». Ενδεικτικά υπογράμμισε: «Στην "Αλληλεγγύη" πήραμε την πολιτική απόφαση να μην κάνουμε φιέστα εγκαινίων του προεκλογικού μας κέντρου. Γιατί κυρίως δεν πιστεύουμε στις φιέστες, ούτε ο κόσμος πιστεύει σ’ αυτές. Οι πολίτες θέλουν ουσία, προτάσεις, έργο και σ’ αυτά είμαστε προσανατολισμένοι», αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος εγκαινίασε το δικό του εκλογικό πριν λίγες μέρες.
Σχετικά με τη στήριξή του από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι «Καμιά συναλλαγή, καμιά διαπραγμάτευση, καμιά κουβέντα πίσω από τις κλειστές πόρτες και στο σκοτάδι και η "Αλληλεγγύη" δε δέχεται όρους από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.
«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη και εκεί θα κριθούν και οι υποψήφιοι αλλά και οι... δημοσκόποι» ήταν το σχόλιο του κ. Τζιτζικώστα σε σχετική ερώτηση με αφορμή δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.
Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε την πρόσκληση προς τους συνυποψηφίους του για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ που θα μπορούσε να αναδείξει τις θέσεις και τα προγράμματα του κάθε συνδυασμού για την Κεντρική Μακεδονία της επόμενης πενταετίας. Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα της κ. Δέσποινας Χαραλαμπίδου είπε: «την εκτιμώ ιδιαίτερα, τη θεωρώ αγωνίστρια και συνεπή στις ιδέες της, με πραγματικό κι όχι όψιμο ενδιαφέρον μόνο και μόνο για τις εκλογές...», μιας κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας «η κ. Χαραλαμπίδου μ΄ έχει επισκεφτεί στην Περιφέρεια αρκετές φορές, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας».

ioannidis
Η απάντηση Ιωαννίδη: Γ. Ιωαννίδης: Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν… καμένοι

Μετά τα όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γ. Ιωαννίδης δήλωσε τα εξής:
«Επιτέλους, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης λειτουργεί το εκλογικό του κέντρο, καθότι μέχρι σήμερα έκανε προεκλογική εκστρατεία από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία του να το εγκαινιάσει με τον παραδοσιακό τρόπο. Ίσως ακόμη δεν πήρε σχετικές εντολές από τον κ. Καμμένο, τα λόγια του οποίου («ό,τι τού ζήτησα το έκανε, οπότε είναι πλέον πολύ κοντά μας»), δεν τόλμησε ούτε να τα αμφισβητήσει ούτε να τα διαψεύσει. Ο κ. Τζιτζικώστας, αντί να προσπαθεί να κάνει χαριτωμένα σχόλια για ευαίσθητες προσωπικές υποθέσεις, ας απαντήσει γιατί αναγκάζεται να επιστρατεύσει στην προεκλογική μάχη ακόμα και τη σύντροφό του. Αυτό είναι απόδειξη πανικού. Όσο για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, στη δική μας καρέκλα δεν θα κάτσει κανένας ‘’καμένος’’».

επιστροφή στην κορυφή