ΡΟΗ 24/7:

Αμείωτη η κόντρα Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη με φόντο το δρόμο της Κασσάνδρας

tzitzikostas iwannidis2

Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ των υποψηφίων παρατάξεων "Αλληλεγγύη" και "Μακεδονία – Πρωταθλήτρια", με φόντο το δρόμο της Κασσανδρείας που βρίσκεται υπό κατασκευή και τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας (σ.σ. βλέπε σχετικό ρεπορτάζ του halkidikifocus).


Ωστόσο, κύκλοι που πρόσκυνται στον έτερο υποψήφιο και επικεφαλής του συνδυασμού "Μακεδονία – Πρωταθλήτρια", Γιάννη Ιωαννίδη, φαίρονται να κατηγορούν τον Περιφερειάρχη και επικεφαλής της Αλληλεγγύης, Απ. Τζιτζικώστα, για παλαιοκομματισμό.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Ιωαννίδη, «το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σήμερα πραγματικότητα ακριβώς επειδή ο ΓΓ γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ικανοποίησε αίτημα του Παναγιώτη Ψωμιάδη και το ενέταξε στα έργα εθνικής σημασίας. Λόγω της ένταξης αυτής, το έργο βρήκε χρηματοδότηση», ενώ οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι είναι λυπηρό ότι «ο κ. Τζιτζικώστας "ξεχνάει" να αναφερθεί στην κρίσιμη αυτή προϊστορία και προσπαθεί να εμφανίσει την εκτέλεση του έργου ως δικό του επίτευγμα», και προσθέτουν: «Αυτό για εμάς είναι παλαιοκομματική, πολιτικάντικη πρακτική».
Από την άλλη, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Τζιτζικώστα χαρακτηρίζουν ως "κιτρινισμό" τις διαρροές της πλευράς Ιωαννίδη, αναφέροντας: «Η πλήρης αλήθεια είναι πως το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στις 3-6-2009 και συμβασιοποιήθηκε στις 29-12-2010, δηλαδή πριν αναλάβει την ευθύνη του ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πριν αναλάβει Γενικός Γραμματέας ο κ. Σιμόπουλος. Άρα η χρηματοδότησή του ήταν ήδη εξασφαλισμένη, όπως και για όλα τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, χωρίς κανενός την παρέμβαση», συμπληρώνοντας ότι: «Ο χαρακτηρισμός του ως έργο Εθνικής σημασίας, πραγματοποιήθηκε για να μπορέσει να επιτευχθεί η λειτουργία κείμενου λατομείου στην περιοχή του έργου και μόνο. Δεν προκάλεσε καμία αύξηση προϋπολογισμού του έργου, ούτε φυσικά εξασφαλίστηκε εξαιτίας του χαρακτηρισμού αυτού, η χρηματοδότηση του έργου. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν στον κιτρινισμό και την στρέβλωση της πραγματικότητας, αγνοώντας πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας».

επιστροφή στην κορυφή