ΡΟΗ 24/7:

Υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο με την "Πατρίδα" ο Π. Ψωμιάδης

psomiadis

- Αιχμές κατά Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

 

Την υποψηφιότητά του με την "Πατρίδα", στο σχηματισμό που είχε ιδρύσει και θα εξελιχθεί σε κόμμα, ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από την ΝΔ.
Όπως γράψαμε στο halkidikifocus χθες, ο κ. Ψωμιάδης έφυγε από τη ΝΔ, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα, ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.
Αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου στον κ. Μπούρα, ο κ. Ψωμιάδης είπε: «Εδώ σας καλώ να δούμε ποιοι συνεργάτες γύρω από τον κ. Σαμαρά, κρατικοί λειτουργοί αλλά και αυριανοί και υποψήφιοι που στηρίζει η Ν.Δ. έχουν δικαστικές εκκρεμότητες», τονίζοντας ότι θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο την αναψηλάφηση της διαδικασίας που οδήγησε στην έκπτωσή του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λυτρώθηκα. Συνεχίζω με την "Πατρίδα" και το Λαό. Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες και τους ευχαριστώ. Σύντομα θα κριθούμε όλοι».
Παράλληλα ο κ. Ψωμιάδης άφησε αιχμές κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι «Δεν χρωστάω σε κανένα επώνυμο παρά μόνο στο λαό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μου χρωστούν πολλά. Δεν τους χρωστάω τίποτα», ενώ σχολιάζοντας για το κόμμα το οποίο υπηρέτησε 35 χρόνια, σημείωσε: «Δυστυχώς η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Τέλος, για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Ψωμιάδης σχολίασε ότι όλοι γνώριζαν για τον πρώην Γενικό Γραμματέα, αλλά κανένας δε μιλούσε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα τον "πατήσει" τώρα που βρίσκεται κάτω, κάτι που βίωσε ο ίδιος.

επιστροφή στην κορυφή