ΡΟΗ 24/7:

Κ. Ιγγλέζη: Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο

igglezi2

- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

 

Τη διαπίστωση ότι το 15% του δασικού πλούτου της Ελλάδας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες, ενώ αναδασώνεται μόλις το 10%, τονίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής στο μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται σήμερα 21 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι στη Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια συντλείται ανεξέλεγκτη καταστροή των δασών από πολυεθνική εταιρεία, φωτογραφίζοντας τις Σκουριές.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ιγγλέζη:

«Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση, ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.
Στην Ελλάδα εξαιτίας των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται.
Στο Νομό Χαλκιδικής, από όπου και κατάγομαι και που η ποικιλότητα των δασικών οικοσυστημάτων προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τα τελευταία χρόνια συντελείται μια ανεξέλεγκτη καταστροφή των δασών από πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού.
Η ανάγκη λοιπόν να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τη φυσική μας κληρονομιά είναι πιο επιτακτική από ποτέ παίρνοντας όλα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα που θα αποτρέψουν την συνέχιση της καταστροφής των δασών τόσο στην περιοχή της Χαλκιδικής όσο και όπου αλλού είναι αναγκαίο».

επιστροφή στην κορυφή