ΡΟΗ 24/7:

Π. Ρήγας: ΔΝΤ και Σόιμπλε θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

rigas panos

Απορρίπτει το σενάριο των εκλογών ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

 

"Θέλουν την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας ο οποίος σημείωσε ότι "η Ευρώπη με το Ευρωκοινοβούλιό της και με τους Ηγέτες των χωρών πρέπει να απαντήσουν στον εκβιασμό".
Παράλληλα, ο κ. Ρήγας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real fm τόνισε ότι "δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την προσπάθεια της για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας".
Τέλος, ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με δηλώσει του κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι "δεν μπορούν να απευθύνονται οι θύτες στον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια θρασύτητα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Π.Ρήγα:

Για τη στάση του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε

Θέλουν την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για να αμφισβητηθούν και από άλλες χώρες στην Ευρώπη οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών. Προφανώς θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση που θα έλεγε ‘ναι σε όλα' και με εγκληματικό τρόπο θα υλοποιούσε όλα όσα ζητούν, πιστοί στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν στηρίζονται σε κανένα οικονομικό στοιχείο που να δικαιολογεί την επιμονή τους σε αυτά τα μέτρα. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ ήταν για -0,6% πρωτογενές πλεόνασμα, η συμφωνία για -0,25% και έχουμε +0.7%. Έχουμε καλύψει, δηλαδή, τον στόχο που είχε μπει στην συμφωνία άρα η συμφωνία πρέπει να υλοποιηθεί. Η θεσμοί της Ευρώπης οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί το ΔΝΤ να επιβάλει αυτές τις πολιτικές εντός της Ευρώπης. Η Ευρώπη με το Ευρωκοινοβούλιό της και με τους Ηγέτες των χωρών πρέπει να απαντήσουν στον εκβιασμό.
Ο κ. Σόιμπλε και οι υπόλοιποι που κινούνται στην ίδια αντίληψη παίζουν με τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή είναι εν εξελίξει η προσφυγική κρίση και το δημοψήφισμα στην Αγγλία άρα θα πρέπει να αξιολογήσουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί προς τα που θα είναι η πορεία της Ευρώπης.
Δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Δεν θέλει να πάει πίσω από όσα είχαν συμφωνηθεί. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια περί εκλογών

Δεν θέλω να προκαταβάλλω την εξέλιξη του Eurogroup. Ας μην μιλάμε με βάση υποθετικά σενάρια. Πιστεύω ότι θα επικρατήσουν οι νηφάλιες φωνές που δεν θέλουν την καταστροφή της Ευρώπης, γιατί δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα. Μένω στις δηλώσεις του κ. Τουσκ, του κ. Πιτέλα και του κ. Γιούνκερ.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την προσπάθεια της για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η επιλογή της ΝΔ να ζητάει εκλογές είναι εγκληματική για την ελληνική κοινωνία.
Για τις δηλώσεις Τσακαλώτου για τη μη επίτευξη συμφωνίας μέχρι τον Μάιο
Ο κος Τσακαλώτος εννοούσε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να μπει σε μια περίοδο ανάκαμψης και Η καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας δεν βοηθάει σε αυτό.

Για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για παραίτηση του Πρωθυπουργού

Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκουν οδό διαφυγής. Αντιθέτως, αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τα συμβόλαια εξόντωσης που είχαν επιβάλει οι προηγούμενοι που είναι πιστοί και σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας συνεχώς τις προτάσεις του ΔΝΤ. Δεν μπορούν να απευθύνονται οι θύτες στον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια θρασύτητα που προσπαθεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια.

 

επιστροφή στην κορυφή