ΡΟΗ 24/7:

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: Το νέο Ασφαλιστικό οδηγεί σε κλείσιμο κάθε μικρή επιχείρηση

pantopwleio xwrio

- Σχετικά με τη μεταφορά των μικρών επιχειρήσεων χωριών κάτω από 2.000 από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ


Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, σχετικά με την προωθούμενη διάταξη του νέου Ασφαλιστικού που προβλέπει τη μεταφορά των ασφαλισμένων μικροεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι αυτή η ρύθμιση θα οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε μικρής επιχείρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ με τις προωθούμενες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου οδηγούν σε κλείσιμο κάθε μικρή επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία.
Παρά τις δεσμεύσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι το νέο ασφαλιστικό προστατεύει το 90% των ασφαλισμένων, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, με έδρα της ασκούμενης δραστηριότητας σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του OAEE, ανεξάρτητα από την παράλληλη άσκηση ή μη αγροτικής δραστηριότητας.
Το συγκεκριμένο μέτρο είχε τεθεί ξανά από την τρόικα και το 2013 αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η «δεύτερη φορά» κυβέρνηση της Αριστεράς με υπέρμετρη επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας θυσιάζει, ξανά, στο βωμό του απόλυτου ιδεοληπτικού παραλογισμού τους εναπομείναντες μικρούς στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας.
Η χώρα, οι πολίτες, η ελληνική κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο.
Φύγετε».

επιστροφή στην κορυφή