Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Μ. Σπυράκη: «Να φύγει ο κ. Τσίπρας αν δεν μπορεί να κυβερνήσει»

SPYRAKH-MARIA

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο halkidikifocus.gr

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου, στο ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες αλλά και στις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο χώρο των ΜΜΕ, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο halkidikifocus.gr. Η κ. Σπυράκη βρέθηκε και φέτος στη Χαλκιδική με την οικογένειά της για τις γιορτές του Πάσχα και στο περιθώριο της παρουσίας της στο νομό σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση έχασε χρόνο»
Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης υπογράμμισε η κ. Σπυράκη επικρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έχασε χρόνο και εξαντλεί συνεχώς τα ταμειακά διαθέσιμα», παρατήρησε. Η ίδια ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θεωρούν πως υπάρχει κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Εξάλλου, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο ίδιος είπεχαρακτηριστικά 'ας μη κάνουμε σαν να υπάρχει κρίση'».

«Στο ναδίρ η αξιοπιστία της κυβέρνησης»
Σε ό,τι αφορά τη διαφορά ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ελληνική πλευρά η κ. Σπυράκη σημείωσε πως «η αντίληψη που κυριαρχεί στην Ε.Ε. είναι ότι θα ξεπεραστεί, ωστόσο με τη λήξη των διαπραγματεύσεων η δέσμευση για προληπτικά μέτρα θα υπάρχει στο χαρτί ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών γεγονός που αποδεικνύει -δυστυχώς- ότι η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στο ναδίρ». Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως είναι απαράδεκτο να ζητά το ΔΝΤ τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων όπως και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδωσε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές. «Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Είναι αχρείαστη η ένταση που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας, είναι θεατρικό όλο αυτό που αφορά τις ασκούμενες πιέσεις του Μηχανισμού Στήριξης για εφεδρικά μέτρα. Μόνο που η ζωή και η πολιτική δεν είναι θέατρο. Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για τη χώρα, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, να επιστρέφουν στο διεθνή Τύπο τα σενάρια για πτώχευση της Ελλάδας», δήλωσε με έμφαση στο halkidikifocus.gr.
Η ίδια υπογράμμισε ακόμη ότι πεποίθηση των Ευρωπαίων είναι πως ειναι απαραίτητο η χωρα μας να πετύχει τους στόχους και να βγει απο τα Μνημόνια, όπως συνέβη στην Κυπρο την Ιρλανδία και την Πορτογαλια. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να κλείσει οπωσδήποτε η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει ξανά με τη χώρα.», τόνισε.

Για τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος
Η κ. Σπυράκη χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς και την τακτική του Έλληνα πρωθυπουργού. «Ο κ. Τσίπρας αν δε μπορεί να κυβερνήσει να φύγει. Άλλωστε τού το έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη. Δεν βρισκόμαστε πια στο 2015 και δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει επικοινωνιακή χρήση τέτοιων κινήσεων», επισήμανε σχολιάζοντας τα σενάρια περί νέας προσφυγής στις κάλπες.
Ανάλογη θέση διατύπωσε η ευρωβουλευτής και για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος με αφορμή και την πρωτοβουλία της Μ. Βρετανίας στα τέλη Ιουνίου. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να εισέλθει στη γκρίζα ζώνη του Βρετανικού δημοψηφίσματος, καθώς η διαδικασία είναι κρίσιμη και καθοριστική για την ύπαρξη της Ένωσης και την οικονομία της. Αν εμπλακούμε ως χώρα σ' αυτή την υπόθεση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες», προειδοποίησε.

MARIA-SPYRAKH-EYRWBOYLH

Έτοιμη για κάλπες η ΝΔ
Η ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα που έχει διατυπώσει η ηγεσία της ΝΔ, σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών. «Η αίσθηση που έχουμε για όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι ότι ο κ. Τσίπρας κάνει πολύ μεγάλο κακό. Η παραμονή του στη διακυβέρνηση της χώρας είναι επιζήμια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστεί περαιτέρω η Ελλάδα αυτό το κακό», υποστήριξε.

Η κρίση στα ΜΜΕ
«Τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν με βάση τους όρους της αγοράς και να μην παρεμποδίζονται», ανέφερε η κ. Σπυράκη, κληθείσα να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των media, η οποία -όπως είναι γνωστό- προέρχεται από τον συγκεκριμένο τομέα. «Η κυβέρνηση οφείλει να φροντίζει, -αντί να δημιουργεί προβλήματα- αυξάνοντας τον κίνδυνο να έχουμε περισσότερους ανέργους,να διευκολύνει τα ΜΜΕ, να τα υποστηρίζει, ώστε να κυριαρχεί η ελευθεροτυπία και η διαφορά των απόψεων», πρότεινε. «Η λογική ότι η κυβέρνηση θα δώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεοπτικών αδειών δεν βοηθάει καθόλου και σε κάθε περίπτωση φέρει σοβαρές ευθύνες για τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο», κατέληξε η ευρωβουλευτής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 03 Μαΐου 2016 17:01
επιστροφή στην κορυφή