ΡΟΗ 24/7:

Οικονομικές συνεργασίες στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΜΑΘ - Πρέσβειρας Ισραήλ

8ef0edc2-1c0d-4315-a00e-ed8b0909c933

Στη συζήτηση επίσης θίχτηκαν τα θέματα της αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας, του προσφυγικού ζητήματος, και οι διμερείς σχέσεις

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Μαίου, στο γραφείο της Υφυπουργού στην Αθήνα, με την Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν Άμπα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων οικονομικής συνεργασίας στον Πρωτογενή τομέα, στην Καινοτομία και στη Βιομηχανική Έρευνα. Από πλευράς του Ισραήλ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η Μακεδονία και η Θράκη. Στη συζήτηση επίσης θίχτηκαν τα θέματα της αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας, του προσφυγικού ζητήματος, και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Υφυπουργός κ. Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:
«Η συνάντησή μου με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ ισχυροποιεί περαιτέρω την προοπτική πάνω στην οποία εργάζονται οι δύο χώρες για την ενίσχυση ενός άξονα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Το Ισραήλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο και είναι για την Κυβέρνηση μια από τις σημαντικές επιλογές της στη στρατηγική για την αναθέρμανση της Ελληνικής Οικονομίας και την επίτευξη του στόχου της Ανάπτυξης μέσω διεθνών σχέσεων και συνεργασιών. Με χαρά και ικανοποίηση δέχτηκα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εξοχότατης κας Πρέσβειρας, για τις οικονομικές προοπτικές που προσφέρουν η Μακεδονία και η Θράκη».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 20 Μαΐου 2016 17:44
επιστροφή στην κορυφή