ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός: «Ήρθε η ώρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας»

30 - 6 - 2014 e 027

- Ήδη έχουν εγκριθεί από το ΥΜΑΘ 300 επενδυτικά προγράμματα

 

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του ΥΜΑΘ, μέσω της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του, επισήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Ορφανός τόνισε πως έχουν εγκριθεί ήδη 300 επενδυτικά προγράμματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πρωτογενή τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και τον τουρισμό. «Θα επιδιώξουμε να είμαστε γρήγοροι στους ελέγχους που απαιτούνται έτσι ώστε το ΥΜΑΘ να παίξει ενεργό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της Βόρειας Ελλάδας», σημείωσε. Επιπλέον, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε πως το ζήτημα του χρέους «θα βρει απάντηση, το φθινόπωρο» και παρατήρησε πως η αγορά πάσχει από έλλειψη ρευστότητας. «Η επίλυση των προβλημάτων της λειτουργίας του κράτους, όπως είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας, σε συνδυασμό με την μείωση των φορολογικών συντελεστών, μπορούν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, έτσι ώστε το δημόσιο να ακολουθήσει τα βήματα που κάνει ήδη ο ιδιωτικός τομέας», επισήμανε ο κ. Ορφανός.

1 - 7 - 2014 053

Γ. Ορφανός “Για να πετύχεις πρέπει να έχεις στο μυαλό σου στη θυσία”

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την απελευθέρωση της Δράμας παραβρέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Ορφανός παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας, Σεβασμιώτατου κ.κ. Παύλου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της “Νίκης της Δράμας”. Ο ΥΜΑΘ τόνισε πως το μήνυμα των “Ελευθερίων” είναι επίκαιρο και διαχρονικό. “Μας θυμίζουν τους αγώνες εκείνων που μπήκαν στη μάχη και μας δίνουν ένα παράδειγμα ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις το μυαλό σου στη θυσία”, τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως οι θυσίες των πολιτών και ιδίως των νέων, θα αντικατασταθούν από την πρόοδο. “Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και σε εκείνους που πάλεψαν για εμάς, άρα έχουμε υποχρέωση στη νέα γενιά”, υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Ορφανός κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να αποδείξουν με τις πράξεις τους ότι αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια. “Διεκδικούμε τώρα μια καλή συμφωνία για το χρέος και μια στροφή προς την ανάπτυξη”, σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

επιστροφή στην κορυφή