ΡΟΗ 24/7:

Βολές Καρανάσιου στην κυβέρνηση για τη βαριά φορολογία

Karanasios3

- Δεν ζητάει εκλογές η ΝΔ, αλλά η κοινωνία, λέει ο πρώην Βουλευτής

 

«Η χώρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση εισοδήματος, γι αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού», τόνισε αναφερόμενος στα εργασιακά ο πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, αναφέροντας ακόμη ότι «αυτή την ώρα οι μισθοί και οι συντάξεις είναι αρκετά έως πολύ χαμηλά και δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Όσον αφορά την φορολογία, ο κ. Καρανάσιος δήλωσε ότι η ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιάσει «μία συνολική πρόταση για την αναμόρφωση της φορολογίας. Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι στον πυρήνα της δικής μας πρότασης», ενώ για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι πρέπει σταδιακά να μειώνεται: «Τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να τον καταργήσουμε, μπορούμε όμως σταδιακά να τον μειώσουμε» και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν λέμε τα ψέματα που έλεγαν οι κ.κ. Τσίπρας – Καμμένος ότι θα τον καταργήσουν και τελικά τον κράτησαν για τις επόμενες δεκαετίες».
«Εμείς προτείνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με μείωση δαπανών και φόρων ώστε να έρθουν επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, σε αντίθεση με την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φέρεται να είναι "αλλεργική στις επενδύσεις". Δεν ζητά εκλογές η ΝΔ αλλά, ζητά η κοινωνία η οποία βρίσκεται σε απόγνωση για να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση της αυταπάτης», τόνισε ακόμη ο πρώην Βουλευτής, ενώ για την απόφαση του Eurogroup επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα είναι ιδιαίτερα βαριά, όπως είναι υψηλή και η φορολογία.
Τέλος, όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος, ο κ. Καρανάσιος τόνισε: «Με την απόφαση για το χρέος, η κυβέρνηση πέτυχε τη μεταφορά της συζήτησης το 2018 και μάλιστα όχι για ελάφρυνση αλλά αν παραστεί ανάγκη βάση της τότε εξέτασης βιωσιμότητας του χρέους για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας».

επιστροφή στην κορυφή