ΡΟΗ 24/7:

Πυρά Βορίδη στην κυβέρνηση από την Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

BORIDHS-ZWGRAFOSOK

Συναντήσεις με μεταλλωρύχους και στελέχη της ΝΔ

Επίσκεψη στην Χαλκιδική πραγματοποίησε ο βουλευτής Αττικής και Συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Αρχικά είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων στα μεταλλεία χρυσού ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη Νομαρχιακή Συνέλευση που συγκλήθηκε στον Πολύγυρο από τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Χαλκιδικής.

«Η Νέα Δημοκρατία έχοντας ολοκληρώσει τη φάση της οργανωτικής ανασυγκρότησης μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της, ανοίγει έναν ευρύτατο διάλογο με όλα τα κοινωνικά στρώματα, με τις επαγγελματικές ομάδες στην κατεύθυνση της συγκρότησης και της διαμόρφωσης μιας συμφωνίας αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Αυτή η συμφωνία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο», δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο κ. Βορίδης.

 

BORIDHS-NOS-OK

 

 

Στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αποκέντρωση, την Αυτοδιοίκηση, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων καθώς και προβλήματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη φορολογία τους, την επιβάρυνσή τους μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ακόμη, τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με τις υποδομές του νομού, μεταξύ των οποίων η οδική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τον Πολύγυρο. «Υπάρχουν θέματα που η ΝΔ πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμά της και γι’ αυτόν το λόγο ανοίγει μια ευρεία συζήτηση για σειρά ζητημάτων που θα περιληφθούν μέσα στη ‘συμφωνία αλήθειας’», υπογράμμισε ο βουλευτής Αττικής. «Η ΝΔ επισημαίνει τις αντιφάσεις, τις αδυναμίες, τα προβλήματα και ουσιαστικά την οποιαδήποτε έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. Ταυτόχρονα τονίζει με έμφαση τις καταστροφικές συνέπειες της υψηλής φορολόγησης και της υπερβολής στο πεδίο των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, την αδυναμία συγκρότησης ενός αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και την αποσάθρωση των οικονομικών δομών. Άρα λοιπόν επισημαίνουμε το απόλυτο αδιέξοδο όπου οδηγεί τη χώρα το κυβερνόν κόμμα», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

 

NOS-STELEXHOK

 

«Να φύγει τώρα η καταστροφική κυβέρνηση»

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τους χειρισμούς και τη στάση της Κυβέρνησης σε εθνικά ζητήματα και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. «Έχουμε φτάσει σήμερα οι Τούρκοι να διαβάζουν το Κοράνι μέσα σε ένα παγκόσμιο χριστιανικό μνημείο, όπως είναι η Αγιά Σοφιά και να εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός λέγοντας ‘δεν πειράζει, δεν έγινε και κάτι,», σχολίασε δηκτικά ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ. «Για πρώτη φορά έχουμε την αλβανική κυβέρνηση να θέτει ζήτημα Τσάμηδων και άρσης ουσιαστικά του εμπολέμου. Είναι πρωτοφανές γεγονός, καθώς η Αλβανία δεν είχε τολμήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Απεναντίας, σήμερα το θέτει στην παρούσα κυβέρνηση και οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς είναι υποτονικές έως μηδενικές», συμπλήρωσε.

Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για απόλυτη αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος τονίζοντας πως «η χώρα είναι κυριολεκτικά έρμαιο, ευάλωτη και έχει αφεθεί στην τύχη της». Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί την απόλυτη αναγκαιότητα, αυτή η καταστροφική κυβέρνηση να φύγει τώρα ή τουλάχιστον το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα της ΝΔ με τη ‘συμφωνία αλήθειας’ με τον ελληνικό λαό θα αποτελέσουν την προοπτική και το εφαλτήριο της πορείας από εδώ και στο εξής αυτού του τόπου».

Οι επαφές με τους μεταλλωρύχους

Η πορεία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική παραμένει «ψηλά» στην ατζέντα της ΝΔ. Ο κ. Βορίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα. «Η εκτίμηση είναι ότι μετά τις παλινωδίες, τις αμφιθυμίες και τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης, τελικώς η επένδυση προχωρά και αυτό είναι καταρχήν θετικό, ωστόσο έχει χαθεί χρόνος με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους και όλοι παραμένουμε σε εγρήγορση και επιφυλακή», σχολίασε ενώ αναφερόμενος στα όσα συζήτησε με τους μεταλλωρύχους επισήμανε χαρακτηριστικά: «Εντοπίζονται ζητήματα που πρέπει να προσεχθούν, όπως η υπερβολική φορολογία και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται κάτω από τη γη δικαιούνται να έχουν διαφορετική ασφαλιστική μεταχείριση σε σχέση με τους ασφαλισμένους των υπόλοιπων κλάδων». Ακόμη, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης του καθεστώτος των προσλήψεων στην εταιρεία και η αναλογία 90%-10% ως προς το κριτήριο εντοπιότητας, όπως άλλωστε υπαγορεύει και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τέλος, συζητήθηκε και η προοπτική λειτουργίας τεχνικών σχολών στη Βορειοανατολική Χαλκιδική με ειδικότητες που συνδέονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα ώστε στη συνέχεια οι απόφοιτοι της περιοχής να βρίσκουν εργασία στα μεταλλεία χρυσού.

 

BORIDHS-DHMARXOI-2OK

BORIDHS-NOS-2OK

επιστροφή στην κορυφή