ΡΟΗ 24/7:

Υποστελέχωση και ελλείψεις στα αεροδρόμια

aeroplano diad

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε η Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και την υπολειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα υποδομής στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

 

Με την πρώτη ερώτησή της η Βουλευτής επισημαίνει τα ανησυχητικά στοιχεία για τη στελέχωση και οργάνωση της ΥΠΑ, τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση το σύστημα ασφάλειας πτήσεων στην Ελλάδα και ενέχουν κινδύνους για τους επιβάτες. Τονίζει δε, ότι παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη επιθεωρητών πτήσεων που να έχουν πραγματική πολυετή εμπειρία ως μηχανικοί αεροσκαφών αποτελεί εκ των ουκ άνευ διεθνή προϋπόθεση και υποχρέωση της ΥΠΑ για την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων, εντούτοις οι 249 διαθέσιμοι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής που έχουν τα συγκεκριμένα προσόντα έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η έλλειψη αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα τόσο στην ασφάλεια των πτήσεων, όσο και στον έλεγχο των αεροσκαφών.

Η κ. Ξηροτύρη ερωτά μεταξύ άλλων, πώς θα αντιμετωπιστούν οι πιθανές συνέπειες σχετικά με τη γενικότερη ασφάλεια των πτήσεων, που απορρέουν από την υποστελέχωση της Υπηρεσίας καθώς και από τη θέση σε διαθεσιμότητα των 249 έμπειρων στελεχών έτσι ώστε να μην τίθεται κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων.

Παράλληλα, με τη δεύτερη ερώτησή της η Βουλευτής αναδεικνύει το θέμα των μεγάλων ελλείψεων σε ότι αφορά τις υποδομές, των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σε μια χρονιά μάλιστα που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση. Επιπλέον, τονίζει ότι ενόψει της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων αυτών δεν γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις με αποτέλεσμα την διόγκωση των ελλείψεων και εν τέλει την κακή λειτουργία των αεροδρομίων.

Η Βουλευτής ερωτά ποιες ενέργειες θα γίνουν και ποια μέτρα θα ληφθούν αφενός για την άμεση επίλυση των προβλημάτων των αεροδρομίων και αφετέρου για την εξασφάλιση της μελλοντικής εύρυθμης λειτουργίας τους.

επιστροφή στην κορυφή