ΡΟΗ 24/7:

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας

fulakes kassandras

 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση 915.099,72 τ.μ. εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, κατέθεσαν οι Βουλευτές ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Πανούσης.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για τις πλέον εύφορες και αξιοποιήσιμες εκτάσεις, καθώς καλλιεργούνται καθημερινά από περίπου 130 κρατουμένους, χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια, ενώ από αυτές τροφοδοτείται το ποιμνιοστάσιο και υδροδοτούνται μέσω των γεωτρήσεων όλες οι εγκαταστάσεις της φυλακής.

Τονίζοντας ότι η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, που προφανώς εξυπηρετεί την ακραία τουριστική εκμετάλλευση, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του σωφρονιστικού καταστήματος ενώ εγκυμονεί τον κίνδυνο της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, οι Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς: α) σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, β) αν εξετάζεται το ενδέχομενο της εξαίρεσης των εν λόγω εκτάσεων από τις προς ιδιωτικοποίηση δημόσιες εκτάσεις και γ) αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

επιστροφή στην κορυφή