ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός «Η παρουσία της 383ης ΜΕΕΑ προσδίδει ασφάλεια στον πολίτη»‏

11- 7 - 2014 090

- Απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους της ΑΕΝΜΑΚ

Την διαβεβαίωση ότι θα σταθεί αρωγός στο σημαντικό έργο που επιτελεί η 383η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην 113 Πτέρυγα Μάχης, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της 383ης ΜΕΕΑ όπου φιλοξενούνται τα πυροσβεστικά οχήματα, τύπου Canadair και ενημερώθηκε από τον διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο Ιάκωβο Τσαλταφερίδη για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

«Ως Βουλευτής Θεσσαλονίκης, έχω συμβάλλει στην εγκατάσταση της Μοίρας, πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της ύπαρξης της, μετά και τις εισηγήσεις των ανθρώπων της Αεροπορίας που γνώριζαν καλύτερα από εμάς το πώς οργανώνεται η μάχη εναντίον της φωτιάς», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως η παρουσία της 383ης ΜΕΕΑ, προσδίδει σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη. «Έχει σημασία ο πολίτης να κοιτά απέναντι και να βλέπει τα σκάφη της αεροπυρόσβεσης. Στην ανάγκη θα είναι εκεί πρώτα και όλοι ξέρουμε ότι η δική σας παρουσία είναι πάρα πολύ κρίσιμη να μην επεκταθεί μια πυρκαγιά, διότι κάνει την πρώτη παρέμβαση γρήγορη», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός και συνεχάρη τα μέλη της Μοίρας για την προσφορά τους. «Θέλω να σας συγχαρώ διότι δίνετε με αυτοθυσία τη μάχη με τις πυρκαγιές, καθώς γνωρίζετε ότι υπάρχει ανάγκη να φέρετε αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Ορφανός. Ακολούθως, ο διοικητής της 383ης ΜΕΕΑ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα δασοπυρόσβεσης της περιφερειακής διοίκησης πυροσβεστικών υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλώντας στους πυροσβέστες, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του έμψυχου δυναμικού.

11- 7 - 2014 158


Πτυχία στους απόφοιτους της ΑΕΝΜΑΚ απένειμε ο Γ. Ορφανός

Στην τελετή απονομής των πτυχίων στους απόφοιτους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (ΑΕΝΜΑΚ), παραβρέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά την διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝΜΑΚ, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η γνώση και η εμπειρία που απέκτησαν οι σπουδαστές, κατά την διάρκεια της φοίτησης τους, θα τους ωφελήσει στην καθημερινότητα τους.

«Η θάλασσα είναι ο δρόμος που δεν έχει τέλος, έχει όμως πολλές δυνατότητες», επισήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα της διοίκησης της ακαδημίας στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Στόχος είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα έτσι ώστε αυτό που διεκδικούμε να το πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

επιστροφή στην κορυφή