Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Βέλη Φ. Γεννηματά για το τσάμικο του πρωθυπουργού

genimata 5 20160802 1326885156

Πολιτικές εξελίξεις βλέπει η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης"

"Αργά ή γρήγορα τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγήσουν σε εξελίξεις και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι εκλογές θα δώσουν λύση", δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Realnews", η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι "όταν η κοινωνία χορεύει το χορό του Ζαλόγγου, δεν μπορεί κάποιοι να το ρίχνουν στα τσάμικα και κάποιοι να ονειρεύονται το χορό του Ησαϊα με την εξουσία".

Ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές αναφέρει ότι : "Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τσόντα είτε του ενός, είτε του άλλου δεν γινόμαστε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και με το παραπάνω" και προσθέτει πως: "οριακές κοινοβουλευτικά, ανίσχυρες, και ετεροβαρείς πολιτικά και εκλογικά κυβερνήσεις δεν δίνουν βιώσιμη λύση στη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Αυτή είναι η θέση μας και πριν και μετά τις εκλογές".

Αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, θα πει ότι το κόμμα της δεν συντάσσεται με την ηγεσία για της ΝΔ για κατάργηση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι: "εμείς και μετά τις εκλογές θα επαναφέρουμε και θα επιμείνουμε στην ολοκληρωμένη πρότασή μας περί αναλογικού εκλογικού συστήματος που καταθέσαμε. Μόνο σε αυτήν τη βάση συζητάμε". Για το νέο κόμμα στο χώρο, η κ. Γεννηματά, αφού αναφέρει πως "ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα", σημειώνει ότι "το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και παζάρια δεξιά και αριστερά".

επιστροφή στην κορυφή