ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός «Αναγκαίο το τραμ για τη Θεσσαλονίκη»

17 - 7 - 2014 b 031

 

Την πεποίθηση ότι η δημιουργία δικτύου τραμ θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Γιάννη Παλαιστή, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της κατασκευής του έργου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

«Η πόλη έχει ανάγκη τα επιμέρους μέσα μεταφοράς. Θεωρώ ότι το τραμ θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στο Μετρό, άρα αθροίζουμε δυνάμεις», δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την υλοποίηση του έργου.

«Πιστεύω ότι η συνεργασία μου με τον κ. Παλαιστή θα είναι άψογη και το συμφέρον των πολιτών είναι το κυρίαρχο στοιχείο που μας οδηγεί», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ παρέδωσε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης την μελέτη του τραμ και το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Ορφανός με την ευελιξία και τις τεχνοκρατικές ιδέες που έχει, θα ενσκήψει στα θέματα αυτά για να τα προχωρήσουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που τα έχει ανάγκη και η πόλη», δήλωσε ο κ. Παλαιστής.

17 - 7 - 2014 025

Αμερικάνικο ενδιαφέρον για επενδύσεις

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς. Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, οι επαφές για την προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων στην Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται σε εξέλιξη. «Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στις υποδομές και τον τουρισμό και θεωρούμε πως σε αυτή την προσπάθεια έχουμε σύμμαχο μας και τον κ. Σάντερς», υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει το ΥΜΑΘ.

«Φιλοδοξούμε να προσδώσουμε περισσότερη εξωστρέφεια στη ΔΕΘ και ενδιαφερόμαστε για τα τρία λιμάνια της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης», σημείωσε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως πρόθεση του είναι το ΥΜΑΘ να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο για την χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σάντερς συνεχάρη τον κ. Ορφανό για την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, υλοποιούμε προγράμματα που στοχεύουν στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Σάντερς.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με την σύλληψη του καταζητούμενου για τρομοκρατία, Νίκου Μαζιώτη, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν στο θέμα της τρομοκρατίας. Ξέρουμε ότι οι λίγοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολλούς. Η απάντηση είναι ότι δεν θα περάσουν», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Με την σειρά του, ο κ. Σάντερς χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Συγχαίρω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά που έκανε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιον που έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 18:59
επιστροφή στην κορυφή