ΡΟΗ 24/7:

Άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χρ. Κέλλα για την Υγεία

20160915 141740

- Μετά τις δηλώσεις που έκανε στο halkidikifocus - Κατηγορεί τον Βουλευτή της ΝΔ και το κόμμα του για υποκρισία


Την άμεση αντίδραση του Τμήματος Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βουλευτή Λάρισας και Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Χρήστου Κέλλα, ο οποίος μιλώντας στο halkidikifocus, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας, το απόγευμα της Πέμπτης, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για υποστελέχωση, και υποχρηματοδότηση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι σε όλη την Ελλάδα εντοπίζονται περισσότερες από 25.000 σε νοσηλευτικό προσωπικό και τουλάχιστον 6.000 κενές θέσεις γιατρών, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι στο ΚΥ Ν. Καλλικράτειας οι περισσότερες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές (δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).
«Θυμηδία αλλά και την κοινή λογική προκαλούν τα όσα υποστήριξε ο Βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χ. Κέλλας κατά την - εθιμοτυπική λόγω ΔΕΘ και τίποτα περισσότερο - επίσκεψή του στο Κ.Υ. Καλλικράτειας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, τονίζοντας ότι: «Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στον όψιμο υπερασπιστή της δημόσιας υγείας της ΝΔ, ότι τα προβλήματα που "διαπίστωσε" δεν έπεσαν από τον ουρανό και μάλιστα στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από τα προβλήματα τα δημιούργησε και πολλά άλλα τα διόγκωσε η κυβέρνησή του (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) αποδεχόμενοι τις οριζόντιες κοινωνικές περικοπές των δανειστών και αποσκοπώντας πονηρά οι ίδιοι, στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ., οι απολύσεις νοσηλευτών, οι απλήρωτες εφημερίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια, οι προκλητικές μετατάξεις, τα χαράτσια στους ασθενείς, ο αποκλεισμός χιλιάδων άνεργων πολιτών από την δημόσια υγεία, οι αμαρτωλές συμβάσεις υλικών, τα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, η δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ και πολλά άλλα, είναι αποκλειστικό έργο του κόμματός του και του ΠΑΣΟΚ και ορισμένα από αυτά προσωπικές "εγχειρήσεις" του σημερινού αρχηγού του. Καταστάσεις που σήμερα η παρούσα κυβέρνηση δίνει τιτάνιο αγώνα να εξαλείψει και να φέρει σταδιακά την κανονικότητα στον χώρο της δημόσιας υγείας, έχοντάς την στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής της πολιτικής».
Όσον αφορά τις 25.000 κενές θέσεις, όπως υπογραμμίζεται αυτές «δεν προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αλλά από την δική του κυβέρνηση, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προσλήψεις. Γι’ αυτές που - δήθεν - είχε εξασφαλίσει ο νυν πρόεδρός του και τότε υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2014, την στιγμή που απέλυε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, το ερώτημα είναι γιατί δεν τις έκανε στον έναν χρόνο που ήταν στην κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τις έκανε (4.500) και συνεχίζει».
Για την υποχρηματοδότηση στον τομέα της Υγείας επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι «δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί των ημερών τους, που στόχευαν στο κλείσιμο των Κ.Υ και την συρρίκνωση των νοσοκομείων. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την δημόσια υγεία με 365 εκ. ευρώ. Ενισχύει τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία».
Παράλληλα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο 5ευρω που είχε καθιερώσει η ΝΔ: «Τα 5ευρα στα νοσοκομεία δεν τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα τα κατήργησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικαίωμα σε 2,5 εκ πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην περίθαλψη και στα φάρμακα. Η κυβέρνησή του τους έριξε στον Καιάδα», προσθέτοντας ότι «Ο τεχνολογικός εξοπλισμός δεν πάλιωσε ξαφνικά, ήταν παμπάλαιος. Και σε ειδικές περιπτώσεις, οι συμβάσεις λειτουργίας τους με αμαρτωλές εταιρίες, σκανδαλώδεις».
«Τόσο ο κ. Κέλλας όσο και η ΝΔ ας μην προκαλούν με την υποκρισία τους, ούτε την νοημοσύνη μας ούτε την μνήμη μας (την δική μας, των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στην δημόσια υγεία) κάνοντας το άσπρο, μαύρο», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 15:37
επιστροφή στην κορυφή