ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός «Με την συνεργασία των εργαζομένων, η ΔΕΘ-HELEXPO θα γίνει πιο ανταγωνιστική»

orf deth

Προτοβουλία της Ελλάδας για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα ζήτησε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

 

Η πορεία της ΔΕΘ-HELEXPO, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στον ενιαίο φορέα.

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενημερώθηκε για τα αιτήματα των εργαζομένων και επισήμανε πως πρόθεση του είναι η ΔΕΘ-HELEXPO να αποκτήσει επιθετικό προσανατολισμό και να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική.

«Μετά την συνάντηση που είχα με την διοίκηση του φορέα, θεώρησα ότι είναι απαραίτητο να έχω την άποψη των εργαζομένων για το πως βλέπουν την πορεία της ανώνυμης εταιρίας, μετά την συγχώνευση και ποιοι, κατά την άποψη τους, είναι οι στόχοι που πρέπει να έχουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων, Αναστάσιος Κούρτης τόνισε πως στόχος είναι η ύπαρξη αγαστής συνεργασίας με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης.

orf mous

Στο «μικροσκόπιο» του Γ. Ορφανού τα αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας

Ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, με τον Πρόεδρο του επιμορφωτικού κέντρου Γλαύκης νομού Ξάνθης, Ορχάν Αζίζ.

Ειδικότερα, ο κ. Αζίζ ζήτησε την συνδρομή του κ. Ορφανού για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του χωριού, όπως και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα.

orf isr

Συνάντηση του Γ. Ορφανού με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και η δημιουργία Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Ορφανός με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ειδικότερα, ο κ. Σαλτιέλ πρότεινε στον κ. Ορφανό την ανάληψη διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας, σε διπλωματικό επίπεδο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα μεταβιβάσω την πρόταση του κ. Σαλτιέλ εκεί που πρέπει», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, ο κ. Ορφανός παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, την μελέτη για την δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα.

«Η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου θα συμβάλλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ζητήματα, όπως είναι ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα των φυλών», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης σημείωσε πως το κόστος κατασκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα υπολογίζεται στα 15-20 εκατ. ευρώ.

«Η ΓΑΙΑΟΣΕ μας έχει παραχωρήσει, έναντι μισθώματος, έκταση 12 στρεμμάτων στην περιοχή του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, έχουν προχωρήσει οι αρχιτεκτονικές μελέτες και βρισκόμαστε ήδη στη φάση της εξεύρεσης κεφαλαίων», τόνισε ο κ. Σαλτιέλ.

επιστροφή στην κορυφή