ΡΟΗ 24/7:

Σύσκεψη στην Καβάλα για τα έργα αποκατάστασης στη Θάσο

002

Παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στη Θάσο μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, ο προγραμματισμός των νέων έργων που απαιτούνται για τη θωράκιση του νησιού εν όψει του Χειμώνα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της παραμονής των στρατιωτικών μηχανημάτων στο νησί μέχρι τον Απρίλιο και αναφέρθηκε η έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Θάσου από το Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως και η ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων, των μελισσοτρόφων και άλλων πληγέντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η ικανοποίηση του Δημάρχου Θάσου για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού και έγινε ιδιαίτερη αναφορά από όλους τους συμμετέχοντες στην καταλυτική παρουσία του Στρατού.

«Το ΥΜΑΘ βρίσκεται κοντά στις προσπάθειες των φορέων και των ανθρώπων της Θάσου για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς. Θεωρώ αυτονόητη την ανταπόκρισή μου. Πρέπει να εξάρω τη σημαντική συμβολή του Στρατού, με την παρουσία του έμψυχου δυναμικού του, όπως και των μηχανημάτων που διέθεσε στους τοπικούς φορείς για την άμεση εκτέλεση των αναγκαίων έργων που έχουν επιλεχθεί από το Δήμο Θάσου. Είναι σημαντικό για κάθε Έλληνα πολίτη να νιώθει ότι η οργανωμένη Πολιτεία μπορεί άμεσα και αποτελεσματικά να παρέμβει και να αντιμετωπίσει τις έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Το παράδειγμα της Θάσου δίνει μια χειροπιαστή απόδειξη των δυνατοτήτων μας» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης η Υφυπουργός.

επιστροφή στην κορυφή