ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: Δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας (βίντεο)

C6aI5KHWgAAaRPp

- Παραδόθηκε το σχέδιο παραχώρησης του στρατοπέδου "Παύλου Μελά" στο Δήμο

Την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, και της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείο Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, το οποίο - όπως είπε - ξεκινά ως ένα "πείραμα", που εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένο θα επεκταθεί και σε άλλες Περιφέρειες.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στόχος της δημιουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, ιδίως εκείνων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Α.Ν., κ.ά.), αλλά και να ενθαρρυνθούν επενδύσεις γενικότερα στην περιοχή, ενώ υπενθύμισε, ακόμη, ότι είχε αναφερθεί στη δημιουργία του Ταμείου αυτού πριν από έξι μήνες στη ΔΕΘ.

Στον Δήμο και τους πολίτες το στρατόπεδο "Παύλου Μελά"

Στην εκδήλωση παράδοσης του σχεδίου παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Παύλου Μελά, για τη αξιοποίησή του, παραβρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός τονίζοντας: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος». Παράλληλα ανέφερε ότι η η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Π.Μελά παρέχοντας όποια βοήθεια της ζητηθεί, προς όφελος των πολιτών και τις τοπικής κοινωνίας.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία έκταση 336 στρεμμάτων, η οποία παραχωρείται στον Δήμο Π. Μελά για 99 χρόνια για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

επιστροφή στην κορυφή