Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει"

MARIA KOLLIA TSAROYXA

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης για το πρόγραμμα τουριστικής αξιοποίησης

"Κερδίσαμε το Στοίχημα για την ανάδειξη της Αμφίπολης. Πετύχαμε την τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε έτσι ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων", τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά με αφορμή την τελική έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης (λόφος Καστά) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020".

Όπως είπε η υφυπουργός, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας - που όπως αναφέρει είχε λάβει η ίδια - ώστε να τεθεί το υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν. "Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα", υπογραμμίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί "το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού".

Να σημειωθεί, ότι στην πρόταση και στην υλοποίηση του προγράμματος "Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας - Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό" συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων)με εταίρους, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος και το πανεπιστήμιο Blagoevgrad Βουλγαρίας.

επιστροφή στην κορυφή