ΡΟΗ 24/7:

Δηλώσεις Βούτση για την αξιολόγηση

ba8ac8fb1f9439729cf173f83626c0bb XL

Ομιλία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Αισιόδοξος ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία «θα δίνει πολλές δυνατότητες και ευχέρειες», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σε δηλώσεις του που έκανε σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο πότε θα κλείσει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος:

"Πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στην τελική φάση και περαίωση της διαπραγμάτευσης, όπως λένε όλες οι εκτιμήσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι η συνολική συμφωνία, η οποία θα γίνει ,θα δίνει πολλές δυνατότητες, θα αφήνει πολλές ευχέρειες και θα δίνει την δυνατότητα και για την ανάπτυξη ενός ικανού κοινωνικού πακέτου που θα αντισταθμίζει ενδεχόμενες, μετά από ένα-δύο χρόνια μειώσεις με επιπτώσεις στον κοινωνικό τομέα''.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει μέχρι 7 Απριλίου και ότι θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. ''Εργαζόμαστε για να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η αξιολόγηση. Δεν θα κλείσει τέλος Μαίου, αλλά πολύ πιο γρήγορα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, σε ερώτηση για τα επιδόματα που δόθηκαν σε συνταξιούχους βουλευτές είπε ότι είναι προφανές ότι "έτσι όπως έγινε γρήγορα αυτή η υπόθεση, μέσα από τα μη διασταυρούμενα στοιχεία, μπορεί να έγιναν αστοχίες, αλλά αυτά είναι για να διορθωθούν".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

με πληροφορίες από thestival.gr

επιστροφή στην κορυφή