ΡΟΗ 24/7:

Κ. Καμπάνης: «Να σταθεί δίπλα στον Έλληνα η Τοπική Αυτοδιοίκηση»

kampanis

- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Ν. Προποντίδας με το συνδυασμό "Νέα Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος"

 

Από το 1975 ασχολείται με τα κοινά ο Κώστας Καμπάνης. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον (πρώην) Δήμο Καλλικράτειας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέα Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος", με επικεφαλής τον Μανώλη Καρρά.
Επικοινωνήσαμε από το halkidikifocus με τον κ. Καμπάνη και κουβεντιάσαμε για την Αυτοδιοίκηση, της οποίας ο ρόλος – όπως μας είπε – είναι πιο ξεχωριστός από ποτέ: «Είναι θεμελιώδης ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημόσια ζωή των Ελλήνων, καθώς το ανθρώπινο πρόσωπο του κράτους τείνει σήμερα να εξαφανιστεί», μας είπε και συνέχισε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεμελιώδης θεσμός του δημοσίου βίου των Ελλήνων, πρέπει και επιβάλλεται να αναλάβει να υποκαταστήσει και να αντικαταστήσει δομές και λειτουργίες του κράτους και να σταθεί δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών». Ειδικότερα για το Δήμο Ν. Προποντίδας σημείωσε ότι «μπορούμε να αναδείξουμε την διαφορετικότητα του κάθε χωριού του Δήμου μας, όχι σαν σημείο διαχωρισμού και σύγκρουσης, αλλά σαν ευκαιρία σύνθεσης, ομορφιάς και πλούτου». Πάνω απ’ όλα όμως, όπως μας τόνισε ότι «Η ισότητα, η ισονομία και η ισοπολιτεία, αλλά προ παντός ο σεβασμός στον δημότη θα αποτελεί για μένα ένα καθημερινό στοίχημα και ένας διαρκής αγώνας».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε για δύο σημαντικούς τομείς σε ένα Δήμο: Την κοινωνική πολιτική και το περιβάλλον.
Ο κ. Καμπάνης σημείωσε ότι θεωρεί ότι την κοινωνική πολιτική του Δήμου ως κυρίαρχο τομέα για την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε. Για την καταπολέμηση της ανεργίας για παράδειγμα, μας είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα γραφείο στο Δήμο, που να μπορεί να συνδέσει τον επιχειρηματία με τον άνεργο: «Να συνδέσουμε τον παραγωγικό ιστό με το εργατικό δυναμικό, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανακύκλωση του χρήματος στον τόπο». Ακόμα, μας μίλησε για δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων που να τους καλλιεργούν άνεργοι, υπό την επίβλεψη του Δημοτικού Γεωπόνου. Επίσης στάθηκε στη στήριξη της γυναίκας – εργαζόμενης μητέρας, με δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και τη στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας, όπως και των ΑμΕΑ.
Όσον αφορά το περιβάλλον, ο κ. Καμπάνης μας υπογράμμισε την ανάγκη για τη σωστή διαχείριση του νερού, αλλά και την κατασκευή φραγμάτων: «Το νερό είναι βασικό αγαθό επιβίωσης, υγείας και πολιτισμού», μας είπε και συνέχισε: «Με αντιπλημμυρικά έργα και μικρούς ταμιευτήρες νερού, εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας, με αποτέλεσμα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου να έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στα προϊόντα τους και δυνατότητα υψηλότερου κέρδους». Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των απορριμμάτων, για το οποίο μας είπε ότι απαιτείται «αναδιάρθρωση και διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, αξιοποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού με 24άωρη λειτουργία αποκομιδής, αλλά και την καθιέρωση της κομποστοποίησης στα χωριά του Δήμου και στις παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και την τοποθέτηση ρομποτικών κάδων στις πλατείες των αστικών κέντρων και στο παραλιακό μέτωπο».

Γράφει: Κίκα Δημαρόγλου

 

επιστροφή στην κορυφή