Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Γ. Βαγιωνάς: "Ελλιπής ο νόμος για την αλλαγή φύλου" (ΒΙΝΤΕΟ)

vagionasgiorg voul

"Προηγείται η ιατρική γνωμάτευση της δικαστικής εξουσίας", υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, εξήγησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βαγιωνάς. Ο κ. Βαγιωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στο επίμαχο άρθρου 3, που δίνει τη δυνατότητα αυτή και σε άτομα της ηλικίας των 15 ετών.

«Εγώ καταψήφισα το νομοσχέδιο όχι επειδή δεν θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Διαφώνησα με την κυβέρνηση και ιδιαίτερα με το υπουργείο Δικαιοσύνης που έφερε έναν νόμο με το άρθρο 3, δίνοντας το δικαίωμα στα παιδιά ηλικίας 15 ετών με μία αίτησή τους στο αρμόδιο δικαστήριο και με τη συναίνεση των γονέων να μπορούν να αλλάξουν φύλο. Δηλαδή τα θεμέλια της ζωής τους τα τοποθετούμε στα 15χρονα παιδιά», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικαλέστηκε και επιστημονικά στοιχεία, λόγω της ιδιότητάς του ως γιατρός. «Εγώ μίλησα με τον όρκο του Ιπποκράτη και εντελώς ιατρικά. Έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως στις 6.000-7.000 γεννήσεις ένα παιδάκι, είτε αγόρι είτε κορίτσι θα παρουσιάσει ερμαφροδιτισμό ή φυλογενετική ανεπάρκεια. Με τον ελληνικό πληθυσμό με 80.000 γεννήσεις το χρόνο θα έχουμε 15-20 παιδιά και των δύο φύλων που θα παρουσιάζουν το πρόβλημα της αμφιλοφυλετικής κατάστασης», υποστήριξε.

«Είπα ότι ενδιαφέρομαι για τα παιδιά αυτά αλλά ξεκαθάρισα στους "κυρίους" της κυβέρνησης ότι χρειάζεται γνωμάτευση από ειδικούς, όπως ενδοκρινολόγοι, παιδίατροι, ψυχολόγοι και ψυχίατροι. Προηγείται της δικαστικής εξουσίας η ιατρική γνωμάτευση. Πέρασαν το νόμο ελλιπή», κατέληξε ο κ. Βαγιωνάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 21:09
επιστροφή στην κορυφή