ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας με τη Ν. Κορέα (βίντεο)

DM0JgG3WsAAim7l

Το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα

Την προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και τις προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ν. Κορέα συζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή που είχαν σήμερα Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Κάναμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων συνεργασίας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασία, παρά την μεγάλη απόσταση των δύο χωρών», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική.
Από την πλευρά του ο Κορεάτης Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ελληνική φιλοξενία: «Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην ένταση με τη Β. Κορέα είπε: «Αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τις απειλές από τη Β. Κορέα, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό μας και ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα που στέλνετε στη Β. Κορέα», με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να τονίζει για το θέμα: «Η πυρηνική απειλή δεν είναι μία απειλή που αφορά μία συγκεκριμένη περιοχή, είναι μία παγκόσμια απειλή».
Ο Κορεάτης Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το 21% των παραγγελιών που φτάνουν στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και είπε ότι επιθυμεί περισσότερες εισαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη χώρα του, ενώ αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε όλους τους τομείς.

επιστροφή στην κορυφή