Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εσωτερικών

toskas skourletismesa

Μετά την παραίτηση του Ν. Τόσκα

Στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του παραιτηθέντος Νίκου Τόσκα. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η χώρα βίωσε τις τελευταίες ημέρες μία ανείπωτη τραγωδία, σχολιάζοντας πως όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού «όλοι λυγίσαμε».

Όπως είπε τα θύματα δεν επιστρέφουν, αλλά «όλοι οφείλουμε να βρούμε τρόπους να μην τους ξεχάσουμε» καθώς μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντικρυσμα.

«Από την πρώτη στιγμή η συνείδησή μου, μου επέβαλε να υποβάλλω την παραίτησή μου» είπε, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι με τη στάση του έχει αποδείξει ότι γενναιότητα δεν έχουν μόνο οι στρατηγοί, αλλά και το πολιτικό προσωπικό.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι μαζί με τους ένστολους το υπουργείο έδωσε μάχη για την προστασία των πολιτών. «Στήριξα τα σώματα ασφαλείας, αγωνίστηκα για μία πιο δημοκρατική αστυνομία, επέμεινα ακόμη και όταν κάποιοι επιδόθηκαν σε κριτική χωρίς επιχειρήματα» είπε και κάλεσε τους αξιωματικούς να συνεχίσουν το έργο τους, πάντα στην υπηρεσία του πολίτη.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης έδωσε έμφαση στο θέμα της κατεδάφισης των αυθαιρέτων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τομές, να συγκρουστεί με συμφέροντα όσο και εάν κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό.

«Πρέπει να δούμε τα διαχρονικά εγκλήματα που έχουν γίνει» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι περιορισμός της άναρχης δόμησης και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας πρέπει να συνοδευθούν και από μία εις βάθος διευρεύνηση της όλης επιχείρησης που έγινε. «Η Δικαιοσύνη έχει αρχίσει το έργο της και όλοι θα συμβάλλουμε στο να το ολοκληρώσει» είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «είναι άδικο να κρίνουμε την παρουσία του Τόσκα με βάση τα όσα έγιναν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα» και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την Αστυνομία όσο και για την Πυροσβεστική μέσα από αυτή την αποτίμηση της κατάστασης, υπάρχει ανάγκη να βγει πιο ισχυρή, με υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν και άλλες φορές αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις».

Όλη η συζήτηση που γίνεται, είπε, θα πρέπει να λαμβάνει κατά νου ότι αυτό το έμψυχο δυναμικό, αυτοί οι αξιωματικοί θα κληθούν και τις επόμενες ημέρες, χρόνια να δράσουν να επιτελέσουν το καθήκον τους.

επιστροφή στην κορυφή