ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: «Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούρια μέρα» (βίντεο)

DlHNQtLWsAEfFd5

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια

Με συμβολισμούς για τη σύγχρονη «Οδύσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 και πλέον έλαβε τέλος, προχώρησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του από την Ιθάκη, με αφορμή την πρώτη μέρα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούρια μέρα», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζοντας τους συμβολισμούς τόνισε: «Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της», σημειώνοντας ότι «αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα των μνημονίων, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι αφετηρία της νέας εποχής κατά την οποία «δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων. Δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει και δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Διότι όπως είπε αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα».

Ωστόσο, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπάρχει η επίγνωση ότι δεν τελειώνουν εδώ οι δυσκολίες: «Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει ότι «τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει». Σημείωσε ότι «οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» και είναι «όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια», υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας το διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

επιστροφή στην κορυφή