ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: Αναρμόδιες οι Περιφέρειες για την έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού

tzitzikostas portreto

- Άμεση απάντηση στις αιχμές Ιωαννίδη

 

Δεν έχει εκδοθεί καμιά άδεια εξόρυξης χρυσού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που να αφορά τις Σέρρες, καθώς οι Περιφέρειες δεν είναι αρμόδιες για τέτοια αδειοδότηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο επίσης υποψήφιος για την Περιφέρεια, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού του.
«Είναι λυπηρό κάποιοι να θέλουν να διοικήσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και να μη γνωρίζουν τις βασικές αρμοδιότητες που έχει ο Περιφερειάρχης», υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «Οι αιρετές Περιφέρειες έχουν την ευθύνη για την έκδοση αδειών ερευνητικών εργασιών, οι οποίες και εκδίδονται μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και μόνο, κάτι που έγινε και στην περίπτωση των Σερρών. Οι άδειες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν δίνουν στον όποιο ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να προχωρήσει σε εξόρυξη μετάλλων. Του επιτρέπουν να διερευνήσει τί μετάλλευμα υπάρχει στο υπέδαφος της περιοχής και μόνο».
Τέλος, καταλήγει την ανακοίνωσή του, αφήνοντας τις δικές του αιχμές: «Στην προσπάθειά τους κάποιοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, προσφεύγουν στην γνωστή τακτική της λάσπης και της συκοφαντίας. Τους αφήνουμε στη μοίρα τους».

 

επιστροφή στην κορυφή