ΡΟΗ 24/7:

ΚΙΝΑΛ: Ο Χρήστος Παπαστεργίου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

35228540 2186342294725477 1876425929782198272 n

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών το Κίνημα

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη της παράταξης της Φώφης Γεννηματά.

Αυτό αποφασίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην περιφερειακή συνέλευση του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεδρίασε στο Δημαρχείο Νεάπολης Συκεών.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, όπως αυτό του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Άγγελου Τόλκα.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαγκριώτη με τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης είπε πως ο ίδιος θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι φρόνιμο να ληφθεί τώρα, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, πέρα από τα στενά όρια του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου επέμενε πως η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί απόψε κι έτσι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μαγκριώτη δεν ετέθη ουσιαστικά προς συζήτηση. Μάλιστα ο πρώην υπουργός δεν παρέστη καν στη διαδικασία καθώς, εκτός των άλλων, δεν είναι και μέλος της περιφερειακής συνέλευσης.

Ο κ. Τόλκας ο οποίος ήταν παρών δήλωσε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι του είχε γίνει πρόταση από τους κ. Όθωνα και Πρωτόπαπα, εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά. Εξέφρασε, επίσης, κάποιες διαφωνίες για τη διαδικασία με την ελήφθη η τελική απόφαση. Ωστόσο, μετά την πρόταση για τον Χρήστο Παπαστεργίου η οποία φάνηκε να συγκεντρώνει τη συντριπτική υποστήριξη των μελών της περιφερειακής συνέλευσης του ΚΙΝ.ΑΛ. ο πρώην υφυπουργός έκανε τελικά πίσω.

επιστροφή στην κορυφή