ΡΟΗ 24/7:

ΥΠΕΞ: Αναμένουμε τη διαλεύκανση του θανάτου του Βορειοηπειρώτη

ypourgeio exwterikwn

Αναμονή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Νεκρός έπεσε ένας Βορειοηπειρώτης στην Αλβανία καθώς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον της αλβανικής αστυνομίας και στη συνέχεια σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο χωριό Βουλιαράτες το πρωί του Σαββάτου, όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - ο ομογενής Κώστας Κατσιφάς, προσπάθησε να εμποδίσει τις αλβανικές Αρχές να κατεβάσουν την ελληνική σημαία.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει ως "απαράδεκτο" το γεγονός, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Η Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

επιστροφή στην κορυφή