ΡΟΗ 24/7:

Σύσταση ειδικής επιτροπής για τα εκκρεμή ζητήματα Εκκλησίας-Κράτους

GENNHMATA ARXIEPISKOPOS

Πρόταση της Φ. Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων προτείνει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη συνάντηστής με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη στήριξή της στα δικαιώματα των κληρικών και ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο την πρόθεσή της να ζητήσει τη σύσταση διακοματικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας.

«Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής διαμόρφωσαν την αντίληψη πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία Μεγάρου Μαξίμου-Αρχιεπισκοπής για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους έδωσε και τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, τις οποίες έδωσε και στον Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας την απάντησή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία», προσθέτει.

"Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων. Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια", καταλήγει η ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή