ΡΟΗ 24/7:

"Μείωση φόρων και μεγάλες επενδύσεις"

KmFT

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στους "Financial Times"

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στη χώρα και θα μειώσει τους φόρους αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή στους Financial Times, οι οποίοι τον αναφέρουν ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που έχει τη μορφή αφιερώματος, ο Πρόεδρος της ΝΔ στέλνει μήνυμα ότι τα τελευταία χρόνια «η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική». Με δεδομένο μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Για το Ελληνικό, οι Financial Times σημειώνουν ότι «η έναρξη των εργασιών υποδομής έχει καθυστερήσει για σχεδόν δύο χρόνια», ενώ ειδική αναφορά γίνεται και για την επένδυση ύψους 1 δισ. στις Σκουριές στη Χαλκιδική η οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πάγωσε πέρυσι μετά από διαμάχη

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην επιχειρηματική κοινότητα, δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αποκαταστήσει την ρευστότητα, αλλά διαμηνύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

επιστροφή στην κορυφή